Segons la consultora IDC només un 32% de les Pimes espanyoles tenen la seva pròpia pàgina web tot i que un 75% tinguin connexió a Internet.

Els avantatges de tenir un web propi poden agrupar en tres camps fonamentals per al bon desenvolupament del teu negoci: màrqueting, atenció al client i expansió.

Publicitat i màrqueting

Reforça la Imatge Corporativa. Una empresa amb una pàgina web dóna una sensació de modernitat, potencial de creixement i adaptació molt més gran que una altra que no la té. Això sí, la pàgina web ha d’oferir un disseny atractiu i funcional sinó l’efecte serà el contrari.

Tots els teus productes seran visibles les 24 hores del dia i 365 dies a l’any, des de qualsevol lloc, sempre actualitzat, amb objectes multimèdia (fotografies, vídeo i so). Si a més ofereixes una descàrrega en pdf, qualsevol persona ho pot imprimir des del seu ordinador.

Rendibilitza les teves inversions publicitàries físiques: Afegint la teva adreça web als teus anuncis en premsa, guies, ràdio, tanques, etc, estaràs convertint un mòdul publicitari petit (o sigui barat) en una entrada per al teu catàleg.

La millor publicitat és el boca a boca. A Internet és la tecla reenviar i a tota la meva llibreta d’adreces del correu electrònic. Imagineu a quanta gent podria arribar.

Atenció al client

La teva pàgina web et dóna la possibilitat de conèixer a persones (i possibles clients) que estan lluny, que no et coneixen, que estan fora del teu camp d’acció directa.

Si la teva pàgina web és interessant i s’ajuda de butlletins informatius, mails d’ofertes, aconseguiràs que els teus clients no et oblidin.

Les persones que entrin a la teva pàgina web, podran enviar correus electrònics, que són més còmodes d’atendre, més ràpids i més barats que el telèfon, el fax o el correu físic. Això si contesta en menys de 24h i correctament tots els mails que rebis.

Expansió

Una pàgina web en diversos idiomes t’ajuda a entrar en altres mercats. Tingues en compte que has de contestar per correu electrònic i telèfon en tots els idiomes que ofereixi la teva pàgina web.

A Espanya, l’avanç del comerç electrònic és lent, però alguns negocis comencen a enlairar-se en les transaccions en línia. Les agències de viatges i els bancs estan obrint el camí.

Amb una bona pàgina web, podreu estalviar en trucades telefòniques, cartes, visites, impresos i publicitat en espais físics.