Planificant les nostres vacances…

La conveniència de contractar  una assegurança

El bon temps ens recorda la proximitat de les vacances i comencem a mirar el destí d’enguany. Cada cop tenim més tendència a sortir a l’estranger i més facilitat per contractar els viatges pel nostre compte, però sovint, la il·lusió de les imminents vacances o l’elaboració del full de ruta del destí escollit, fa que no pensem en la contractació d’una assegurança que defensi els nostres interessos i els de la nostra família davant de possibles incidents. Això no ens passa quan contractem un viatge a través d’agència, ja que som advertits de la conveniència de contractació d’aquest servei.

Per tant, doncs, és molt important tenir-ho en compte i assegurar la nostra tranquil·litat i la de la nostra família, a fi que els nostres dies de descans no esdevinguin un mal son.

Avui en dia, les assegurances de viatges s’adapten a les nostres necessitats. Així doncs, podem trobar al mercat assegurances per a tot tipus de viatges i amb cobertures fins als més petits detalls. Podem contractar els dies que necessitem segons la durada del nostre viatge i escollir la destinació, ja sigui en territori nacional, com a Europa o a la resta del món, i també podem comptar amb la possibilitat de prorrogar la nostra cobertura fins a 7 dies, en cas d’haver d’allargar les nostres vacances.

Avui en dia, les assegurances han evolucionat amb els nostres gustos, de manera que ens ofereixen cobertura, també, per a la pràctica d’esports i d’activitats aquàtiques i d’aventures, i també per a destins com ara els EUA, el Japó o el Canadà, sense sobreprima.

Així mateix, en cas d’un imprevist que no ens permeti de realitzar el viatge, les assegurances contemplen, també, la seva cancel·lació per poder recuperar l’import ja abonat i, pel que fa a l’equipatge, aquest queda protegit, ja sigui en la seva localització en cas de pèrdua, o en la indemnització en cas de robatori.

Finalment, no hem d’oblidar la cobertura més important de totes: l’assistència mèdica. Actualment hi ha companyies que ens ofereixen un ventall de garanties molt interessants d’assistència que inclouen des de les despeses mèdiques i sanitàries, passant per la repatriació de malalts, ferits o morts, fins el retorn anticipat per hospitalització o mort d’un familiar.

Per tant, doncs, és important que tinguem en compte, a l’hora de planificar les nostres vacances la contractació d’una assegurança que ens garanteixi la màxima seguretat per poder gaudir d’un estiu rodó!

Josep Junyent

GC Junyent Carles corredoria d’assegurances