Grup Carles explica com afecta la reforma del codi penal a les empreses en un taller d’aplicació pràctica

Grup Carles va organitzar els passats dies 19, 20, 21 i 22 de gener, a les seves instal·lacions, un taller adreçat al món empresarial que va tenir una molt bona acceptació, fins al punt que va ser necessari afegir una quarta sessió a les tres que hi havia previstes inicialment. Els empresaris van veure l’oportunitat de conèixer, de primera mà, com pot afectar la nova llei al seu negoci i van poder consultar tots els seus dubtes.

La sessió va anar a càrrec dels professionals de Grup Carles Advocats Elisabeth Serrano, advocada penalista, i Toni Vilella, responsable de l’àrea jurídica, els quals van fer una explicació molt entenedora dels aspectes més rellevants que incorpora la nova reforma del codi penal, fent especial èmfasi en la responsabilitat penal de l’empresa.

Ambdós professionals van explicar les característiques i requisits que ha de contemplar el Pla de prevenció de riscos Penals, COMPLIANCE PROGRAM, als efectes d’exonerar, minorar o, fins i tot, als efectes que pugui resultar inhibidor de la imputació, investigació penal de la persona jurídica.

Així mateix, es va fer especial menció dels beneficis que comporta el fet de tenir i implementar, en la seu social, el Pla de prevenció de Riscos Penals, no tan sols en l’àmbit social, sinó també en la responsabilitat de la persona física, concretada en la figura de l’Administrador de la societat.

La firma igualadina reitera el seu compromís en la voluntat d’aportar coneixement al teixit empresarial de la comarca de l’Anoia, en aquesta ocasió amb l’organització d’una taller sobre un tema de màxima actualitat per als empresaris, amb el qual la consultora ha pretès donar la informació necessària perquè es pugui actuar amb seguretat en la presa de decisions referents a la nova normativa.

També pot consultar: La seva empresa compta amb un model de prevenció de delictes “compliance penal”?