Grup Carles Enginyeria participa en el debat sobre la Directiva d’Emissions Industrials (DEI) i les seves implicacions en el sector de l’eficiència energètica.

El passat 18 de desembre va tenir lloc el debat sobre la Directiva d’Emissions Industrials (DEI) i les seves implicacions en el sector de l’eficiència energètica.

Aquest debat forma part del Cicle de debats de normativa en eficiència energètica que organitzen conjuntament ambdues entitats i que regularment serveixen com a punt de trobada de professionals i empreses del sector de l’eficiència energètica.

Des de Grup Carles Enginyeria hi vam participar aportant el nostre punt de vista, fruit de l’experiència i del nostre dia a dia amb el sector industrial afectat per aquesta directiva.

La conclusió unànime que es va extreure és que l’eficiència energètica és sempre sinònim de competitivitat empresarial i també motor ambiental i econòmic per a la implementació de la DEI. En aquest sentit, la transposició de la Directiva d’Eficiència Energètica 2012/27/UE és molt necessària com a element dinamitzador per a la implementació de les millors tècniques disponibles en el sector industrial. Vincular les obligacions de la DEI i les de l’Eficiència Energètica és encara una assignatura pendent en la transposició de les Directives Europees. Malgrat això, el nostre govern i les nostres empreses i professionals, tant del medi ambient com de l’enginyeria, hem fet un altre pas endavant en el treball conjunt per afrontar els reptes de la nostra indústria del futur.