Grup Carles coordina un projecte de cooperació i formació de blanquers del Marroc

Grup Carles ha engegat la gestió del projecte FOCOMA, un programa de formació i cooperació amb el Marroc que permetrà la millora de la capacitació tècnica del sector adober marroquí. El Gremi de Blanquers d’Igualada i la Federació Marroquina de les Indústries del Cuir són els agents a través dels quals es vincula el projecte que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l’Ajuntament d’Igualada i el Ministeri d’Indústria del Marroc.

Per a la formalització de la relació, el passat divendres 13, una delegació del Marroc encapçalada per la Secretària General del Ministeri d’Indústria, Mme. Latifa Echihabi i el president de la Federació Marroquina de les Indústries del Cuir, M. Hamid Ben Rhrido, es va traslladar a Igualada, on van signar un conveni de col·laboració.

logo focoma

El programa FOCOMA, que començarà el proper mes de desembre i tindrà una durada d’uns 6 mesos aproximadament, consta d’unes sessions formatives i d’assessorament que es desenvoluparan a Igualada i Fès, i aniran a càrrec de tècnics especialistes d’Igualada.

FOCOMA permetrà una transferència de coneixement en com aplicar canvis tecnològics en els processos, per a complir les normatives mediambientals europees, i millorar la regularitat dels productes obtinguts, millorar les condicions tècniques dels operaris marroquins, així com facilitar la incorporació de les dones en algunes parts del procés on hi estiguin més indicades.

Grup Carles ha estat l’entitat dinamitzadora del projecte, cercadora del finançament i gestora del projecte en general. Professionals de Grup Carles vetllaran pel correcte desenvolupament del projecte, posant en valor el rigor alhora que desplegaran el seu compromís per contribuir en la millora de la competitivitat professional arreu del món.