Estiu sense maldecaps

L’estiu és el període de l’any en què més desprotegida queda la nostra llar. Com és sabut per tothom, durant les vacances i aprofitant que molta gent és fora, els malfactors aprofiten per entrar a les cases i prendre tot el que poden.
Davant d’aquest fet, el primer que cal fer és tenir contractada i actualitzada una pòlissa d’assegurança que doni cobertura als danys que puguin sorgir durant aquest període, donat que encara que prevenim de la millor manera possible, el sinistre pot sorgir igualment i hem d’estar coberts.

Algunes de les precaucions que recomanem que es prenguin per tal que sembli que la casa segueix habitada i així minimitzar la possibilitat de robatori són les següents:

– No fer una gran difusió que es marxa de vacances i molt menys quins dies s’estarà fora.

– No abaixar fins a baix de tot les persianes, donant la sensació de tancat. Millor encara, si es té algun familiar o veí que les pugui apujar i abaixar periòdicament.

– Que algun veí o familiar reculli la correspondència de la bústia cada dos o tres dies.

– Si es disposa de temporitzador, programar-lo de manera que algun llum, tant interior com exterior, s’encengui quan es faci fosc i s’apagui a mitjanit.

– Que algun veí o familiar observi, de tant en tant, si hi ha algun canvi extern en l’habitatge que pugui fer pensar que hi hagin entrat. En aquest cas, caldria avisar a la Policia Local. Aquesta mateixa persona hauria de disposar d’una clau per entrar a l’habitatge i tenir manera de poder-se comunicar amb els propietaris.

– Si efectivament haguessin entrat a l’habitatge, no s’ha de tocar res per tal que no desapareguin les possibles empremtes i d’altres indicis que permetin identificar-ne els autors.

– Si no es marxa de vacances i s’observa persones desconegudes pel carrer on vivim que es fixen molt en les cases, que passen repetidament, o qualsevol altra actitud anormal, cal posar-se també en contacte amb la Policia Local.

– Igualment, encara que no es marxi de vacances, no hem d’obviar la possibilitat que entrin a la casa habitada. És una època en què es deixen finestres, balcons i punts d’accés oberts per ventilar i refrescar, que sovint aprofiten els malfactors.

A banda d’aquestes recomanacions per prevenir els robatoris, durant el període de vacances, també hi ha altres sinistres que malauradament acostumen a ser força habituals:

– Danys per aigua. S’ha de comprovar que totes les aixetes i claus de pas estiguin ben tancades, així com netejar els punts d’evacuació d’aigua als terrats i balcons.

– Danys elèctrics. S’han de deixar desconnectats els màxims aparells elèctrics i electrònics possibles.

– Inclemències meteorològiques. S’han de deixar ben recollits els tendals, mobiliari de jardí o exterior i altres elements que puguin danyar-se, i comprovar que tots els accessos estiguin ben tancats.

Així doncs, és important que tinguem en compte, a l’hora de planificar les nostres vacances, tots aquests consells, així com la revisió de l’assegurança que tenim contractada, perquè tot plegat ens garanteixi la màxima seguretat per poder gaudir d’un estiu rodó!

Josep Junyent

Director tècnic de GC Junyent Prat corredoria d’assegurances

Revisa la teva assegurança de llar