Bona participació en la presentació del taller “La felicitat, un estat natural”

Grup Carles Consultoria va organitzar el passat dia 26 d’octubre de 2018, al Centre d’Innovació de l’Anoia, una xerrada informativa per presentar el taller “La Felicitat, un estat natural”, que tindrà lloc el proper divendres 16 de novembre, durant tot el dia, a l’entranyable Castell de Tous. La iniciativa de la consultora igualadina va tenir una molt bona acceptació, donat que el públic assistent, va poder conèixer quins aspectes es tractaran en el proper Taller del mes de novembre i, alhora, va poder fer un tastet de cadascun dels tres blocs en què es dividirà.

La sessió va començar amb la intervenció d’en Llorenç Tussal, director i coordinador del proper Taller, Economista, formador en Tècniques de Pensament Creatiu, Màster en PNL i expert en EFT, qui explicà que hi ha moltes preguntes entorn a la felicitat, la resposta de les quals no sempre és fàcil de trobar. Tussal insistí en què es tracta d’un taller en el qual fa molt de temps que hi està treballant, un taller que estarà ple d’experiències enriquidores i sorprenents, que juntament amb els conceptes que presentaran els ponents, ajudarà els participants a trobar el seu propi camí de felicitat, perquè estem en aquest món per ser feliços, malgrat que les circumstàncies que ens envolten sovint ens ho facin oblidar.

La sessió continuà amb la intervenció d’en Martí Pinyol, psicòleg, consultor responsable de la gestió de persones a Grup Carles, que explicà com el fet de treballar per a la preparació d’aquest Taller l’ha ajudat a enfocar la vida des d’una altra perspectiva, la de la relativitat, entenent com n’és d’important i necessari gaudir de les petites coses que ens envolten cada dia, imperceptibles sovint per a molts de nosaltres, aprenent a relativitzar les circumstàncies adverses, perquè cadascuna d’elles amaga un aprenentatge vital.

Júlia Salat, psicopedagoga, continuà amb una  interessant intervenció que començava explicant quina era la definició habitual dels seus petits alumnes quan els preguntava què és per a ells la felicitat. Salat constatava que dissortadament els petits relacionen el fet de ser feliços amb el fet de posseir, i convidava el públic assistent a reflexionar sobre el motiu d’aquesta resposta. La jove psicopedagoga enfocava, també, la felicitat des del punt de vista del perdó, entenent-lo com l’acceptació de les coses que ens passen, independentment que siguin bones o no ho siguin, perquè està a les nostres mans poder-ne canviar la percepció que en tenim.

La sessió finalitzà amb la intervenció de Marta Alsinella, Economista, responsable de l’àrea de Consultoria de Grup Carles, qui va explicar que podem mesurar la quantitat de felicitat que arribem a sentir en un instant o també al llarg de tota una vida, indicadors que s’explicaran en el proper Taller, dins del marc de l’Economia de la Felicitat i la relació que hi ha entre la felicitat i els diners, aplicable tant a la persona, com a l’empresa, entenent que les persones felices treballen millor, fet que augmenta exponencialment la seva productivitat.

La xerrada va comptar també amb la presència de l’actor Toni Poch, que va posar una nota divertida a l’acte, amb la intenció, per part de la consultora igualadina, de fer veure als assistents que es poden organitzar actes diferents entorn al tema de la felicitat, on es complementin ponències, amb experiències i vivències que ajudin a interioritzar conceptes, a ser més feliços i, en definitiva, a trobar el propi camí de la felicitat.

Grup Carles reitera, una vegada més, el seu compromís en la voluntat d’aportar coneixement a la comarca de l’Anoia, en aquesta ocasió amb l’organització d’un acte molt diferent als que acostuma a organitzar, però amb la mateixa voluntat de sempre, la de contribuir en la millora de les empreses i les persones.