Autònoms: La base mínima de cotització puja un 3% a partir de juliol

El projecte de Llei de pressupostos generals de l’Estat per 2017, pendent de la seva aprovació en el Senat i publicació en el BOE, recull un increment en la cotització dels treballadors autònoms del 3% respecte a la vigent.

Els volem informar que després de l’aprovació de la Llei de pressupostos generals de l’Estat per 2017 al Congrés, text que s’ha enviat al Senat i que es preveu que sigui aprovat aquest mes de juny sense problema (el PP té majoria absoluta en la Cambra alta), s’incrementa en un 3% aquelles bases de cotització de treballadors autònoms que no van experimentar cap augment, entre elles la base mínima, però amb efectes al primer dia del mes següent al de la seva publicació; és a dir, previsiblement a partir de l’1 de juliol.

Aquest augment suposarà que els treballadors per compte propi que cotitzen per la base mínima hauran de cotitzar 8 euros més al mes -96 euros a l’any-, ja que puja de 893,10 a 919,80 euros mensuals. De tal forma que, si el treballador autònom opta per totes les cobertures (cessament d’activitat inclòs), haurà d’abonar una quota de 291 euros mensuals.

La pujada afecta així mateix als autònoms que tinguin 47 anys en endavant i que cotitzin per bases màximes, que s’han incrementat en el mateix percentatge que la base mínima. Però no la base màxima establerta per a la resta dels treballadors per compte propi, que es manté en la mateixa quantitat que la del règim general, ni la base mínima per als autònoms societaris, que ja es va incrementar l’1 de gener en el mateix percentatge del SMI –un 8%- i ara es manté.

Es poden posar en contacte amb Grup Carles per qualsevol dubte o aclariment que puguin tenir sobre aquest tema.